Det sker i Hollywood

 

23-01-2000

James Bond - Will Return
Det er ikke nogen hemmelighed at Pierce Brosnan kun har skrevet kontrakt til én yderligere Bond film, dog står der i hans kontrakt, at han har retten til at spille 2 yderligere hvis MGM laver flere og han ønsker dette. Personligt håber jeg meget at han vil fortsætte, da jeg endelig vil mene, at man har fundet en person der kan spile rollen på en værdig måde.
Men en ting er sikkert - MGM har planer om yderligere Bond film, og nu da Desmond Llewelyn er stoppet i rollen som Q (både af egen fri vilje og naturligvis det kedelige faktum, at han for få måneder siden døde i et biluheld) har den britiske skuespiller John Cleese overtaget - under navnet R. John Cleese har skrevet kontrakt til 3 yderligere Bond film, altså 20, 21 og 22. Keep em' comming MGM...

Jennifer Love Hewitt får endelig den store rolle
Hewitt skal spille hovedrollen i filmen Bunny, hvor hun skal spille en student, der lever et dobbelt liv. Udover at være en "normal" skole pige, er hun nemlig en kvindelig superspion. Instruktøren til The Mummy Stephen Sommers vil instruere filmen.

Disney i IMAX format
Det var oprindeligt Mr. Walt Disney's plan, at den klassiske tegnefilm Fantasia skulle udkomme i en ny version med kun få års mellemrum, hvor der hver gang var tilføjet en smule ekstra til filmen, men det er ikke før nu, at hans vision bliver til virkelighed, da hans nevø Roy - det er chef for animation på House of Mouse - planlægger en ny udgivelse af filmen. Titelen på den nye version er Fantasia 2000 og vil indeholde 7 nye scener til den gamle klassiker, der i øvrigt ar fået en totalt opfriskning. Men for at det ikke skulle være nok så bliver filmen den første fuldlængde tegnefilm i verden, der er lavet til verdens største filmformat - nemlig IMAX. Faktisk er filmen startet i USA og UK fra den 1. Januar - naturligvis kun i specielle IMAX biografer. Men der er meningen, at den vil komme i almindelige biografer til Juni.

Ny Highlander
Efter den totalt ringe Highlander 3 har man alligevel besluttet sig for at lave en 4. film, forstå det hvem som kan. Denne gang er der ikke længere kun en helt med to. Christopher Lambert vender tilbage i rollen som Connor McLeod og Adrian Paul - der i TV-serien af samme navn spiller rollen som Duncan McLeod - vil spille deres respektive hovedroller i en og samme film.

Ryan i endnu en romantisk film
Harrison Ford har netop sagt nej tak til at spille hovedrollen i det romantiske drama Proof of Life, hvor han skulle ha' spillet sammen med dronningen over romantiske film - Meg Ryan. Men han har i stedet sagt ja tak, til endnu engang at spille rollen som Jack Ryan i filmen The Sum Of All Fears, jeg må virkelig sige at jeg har svært ved at skjule min glæde over, at endnu en film af slagsen vil blive produceret. Nå, men tilbage til Proof of Life. Filmen handler om en kidnapning, hvor vores hovedrolle i stedet for Ford spillet af Aussie Russel Crowe, der er en HOSTAGE NEGOTIATOR der forelsker sig i personen han skal rede - Meg Ryan, naturligvis. I rollen som skurken ses Billy Bob Thornton.

Charlies Angels - mon det bliver til noget?
Hvem kan sige sig fri for at have fulgt med i serien Charlies Angels i slutningen af 70'erne og starter en 80'erne? Jeg kan i alle tilfælde ikke. En serie som på mange måder ikke var meget anderledes end andre detektiv serier fra den tid dog med den ene forskel, at alle hovedpersonerne var kvinder, ikke nogen dårlig idé i mine øjne …..
Nå, men det er jo ikke nogen hemmelighed, at der i det sidste års tid eller måske rettere 2 har været gang i forberedelserne til en film baseret på denne dejlige serie, og det ikke uden problemer. Cameron Diaz og Drew Barrymore blev rimelig hurtigt bestemt til de 2 af de 3 hovedroller, hvorimod den sidste har voldt store problemer. Endelig for få måneder siden blev det besluttet at Thandie Newton skulle spille denne rolle, men på grund af hendes kalender der konfliktede med Mission: Impossible 2 (også baseret på en serien - omen endnu ældre), så måtte man på ny på udkik. Det ser nu endelig ud til, at den tredje og sidste engel bliver Lucy Liu formentlig bedst kendt fra serien Ally McBeal.
Men det er ikke kun den tredje engel der var et problem er få skuespiller sat. Selvom filmen er planlagt som amerikansk biograf præmiere i november, har man stadig ikke fundet en skuespiller til rollen som Bosley. Det var oprindeligt Bill Murray der skulle spille denne rolle, men han krævede pludselig 1 million dollar mere end selskabet var villig til at betale. Så nu er de atter på udkik, det store spørgsmål er er snart om de kan overholde tidsfristen. 

Oliver Stoner er tilbage
i biograferne med filmen Any Given Sunday i Marts eller April. Hans normale film stil kan vel nærmest kaldes paranoid, og i forhold til hans andre film som bl.a. inkludere JFK og Natural Born Killers er det nok ikke overraskende, at Any Give Sunday der er en film om Amerikansk Football i NFL ikke ligefrem bliver så overfladisk som normalt ses ved sådanne film. Filmen bliver da også fyldt med kendte filmstjerner som Al Pacino, Cameron Diaz, James Woods, Dennis Quaid, Matthew Modine, Lauren Holly og Charlton Heston. Læs mere om filmen på http://www.anygivensunday.net/

Endnu en Marvel tegneserie bliver til Holywood film
Der er virkelig gang i de gamle kendte tegneserier fortiden. Superman er ved at blive genfilmatiseret - men har dog været stoppet i snart 2 år, men efter sigende skulle det så småt være gang i den igen. The Incredible Hulk, Fantastic Four, Wonder Woman og Spiderman er ligeledes i fuld sving. Men ikke nok med det, nu har Columbia/TriStar besluttet sig for, at indspille endnu en af de berømte Marvel klassikere og denne gang Daredevil - jeg skal dog være ærlig at indrømme, at jeg ikke tidligere har hørt om den, men efter sigende skulle det ligeledes være en klassiker. Den handler om en blind mand, med overnaturlige krafter. Rygterne siger, at det formentlig bliver Matt Damon, der skal spille vores helt.

Det perfekte match
Når det her om nogle måder atter er tid for året største begivenhed - i mine øjne - OSCAR uddelingen, er det ikke meget tvivl om, at Kevin Spacey fra American Beauty og den 11 årlige Haley Joel Osment fra The Sixth Sense vil får en hård kamp om årets mandlige skuespiller. Derfor er intet vel ikke mere oplagt end at lade de 2 spille sammen i en ny film. Det er tale om filmen Pay it Forward hvor Spacey spiller rollen som en skolelære til det lille martyr elev spillet af Osment. I rollen som drengens mor ser vi Helen Hunt. Mimi Leder skal instruere filmen, hun har tidligere instrueret film som The Peacemaker og Deep Impact.

Spielberg forsætter Kubrich's vision
Tilbage i 1982 ønskede Stanley Kubrich at filmatisere Brian Aldiss' novelle Artificial Intelligence. Historien fortæller om en barnløs mor, der adoptere en android der ligner et 5 år barn. Det var Kubrich ønske med denne film, at lave hans egen version af Pinocchio, men efter utallige forsøg med robotter, viste det sig, at teknologien på daværende tidspunkt ikke var langt nok fremme. Man forudså at hans projekt ville koste over 100 millioner dollar, hvilket i dag nærmest er standard for en film af bedre kvalitet, men i starten af 80'erne var det utænkeligt.
Men i dag ser det helt anderledes ud, med nutidens CGI bliver det en smalsag for Steven Spielberg at indspille en sådan film. Det mest overraskende er nok at Spielberg har valgt selv at skrive manuskript til filmen - der i øvrigt vil få navnet AI samme titen som Kubrich havde tænkt sig. Det er mange år siden at Spielberg selv har skrevet manuskript til en af hans film, faktisk skal vi helt tilbage til 1977 med filmen Close Encounters, så lad os håbe hans stadig kan. I øvrigt er der tale om en DreamWorks film, så os DVD fans får til den tid hvor en DVD udkommer, mulighed for en masse eksra, vil jeg tro. Filmen er planlagt til 2001.

Ghostbusters 3?
Dan Aykroyd har i et stykke tid prøvet at overtale Sony Pictures til at sponsorerer en ny Ghostbusters film, men de syntes åbenbart ikke om idéen - da de øjensynligt mener, at projektet bliver for dyrt. Aykroyd påregner filmen til at koste 120 millioner dollar, og som han siger "Spend $120 million, make $550 million", men trist nok ser Sony det ikke sådan - de mener ikke der er penge i det. Til Aykroyds og vores store ærgelse vil Sony ikke frigive deres rettigheder til Ghostbusters konceptet. Så det ser trist nok ikke ud til, at blive til noget - men man kan jo altid håbe.

Arnold - Will NOT be back
Der er ingen hemmelighed, at der i den sidste tid har være gang i forberedelserne til ikke 1 med 2 nye Terminator film. Den tredje Terminator film skal foregå i 2001 lige umiddelbart efter armageddonesque konflikten forudset i de 2 tidligere film. Terminator 4 vil derimod foregå adskillige år ude i fremtiden. Begge film vil hovedsageligt handle om Sean O'Connor - det vides endnu ikke hvem skal spille rollen. 
Det mest triste er uden tvivl, at hverken Arnold Schwarzenegger eller James Cameron vil være involveret i filmene. Arnold har tidligere udtalt, at han kun er interesseret, hvis Cameron vil enten: instruere, skrive manuskript eller producere filmen, hvilket efter sigende ikke bliver tilfældet.
Planen er indtil nu, at filmningen af Terminator 3 skal begynde i foråret 2001.

Hanks vil spille Gump
Tom Hanks er efter sigende meget interesseret i at vende tilbage i rollen som Forrest Gump. Paramount har øjensynligt sat den Oscar vindende forfatter Eric Roth til at påbegynde et manuskript. 

Hannibal (the Cannibal) vender tilbage... måske
Manuskriptet til Silence of the Lambs 2 har voldet mange store problemer, faktisk har man skiftet forfattere ikke mindre end 3 gange og det ikke uden grund.
Instruktør Jonathan Demme, der ellers var meget interesseret i, at instruere en efterfølger til den Oscar beløndende Silence of the Lambs sprang øjeblikkeligt fra, da han læste manuskriptet, der efter sigende skulle være for meget en efterligning af den første film.
Nu er Steve Zaillan - forfatter til Schindler's List - sat til at omskrive manuskriptet. Det vides endnu ikke om Jodie Foster og Anthony Hopkins vil spille hovedrollerne i den nye film - da de begge forståeligt nok vil læse et brugbart manuskript først inden de binder sig til noget. Filmens nye instruktør Ridley Scott og producent Dino de Laurentis er p.t. på jagt efter lokationer til optagelse af filmen.

BH